Versta je hoe sommige kinderen een “accidentje” kunnen zijn? Soms leid zoete, impulsieve liefde tot kindjes. Op andere momenten resulteert het in popsterkwaliteit. Tsar B’s frontvrouw Justine Bourgeus startte per ongeluk met het schrijven van songs, als een remedie tegen verveling, terwijl ze toerde als violiniste met andere bands. Veel busritten, doedels met een onstabiele hand en veel warrige door emotie vervormde noten later, werd de eerste single Escalate geboren.

Gaëtan Vandewoude had even geen nood aan muziek. Hij schreef niet, omdat aanhoudende twijfels hem verlamde. Tot hij ‘One Cause’ maakte en de creatieve trein opnieuw was vertrokken. De uiteindelijke eindbestemming heet Sosei en is de vijfde plaat van Isbells.

RHEA is een jonge, nieuwe rockband uit Gent. Met scheurende riffs en gitaren zijn ze een advocaat voor de klassieke Rock ’n’ Roll, dan wel met een duidelijk moderne toets. Met Guillaume Lamont en Matthijs Machtelinckx telt het twee oude bekenden uit de Vlaamse rockscene (Black Tolex). Aangevuld met stevige drums en een “edgy” sound weet RHEA duidelijk wat het wilt, volle gas recht vooruit. Een maand na de oprichting wist het zich te selecteren voor De Nieuwe Lichting 2016, waarop het een maand later opnieuw geselecteerd werd, deze keer voor de Humo’s Rock Rally 2016. Met “Never Out of Sight” heeft het ook een song in de 22tracks-lijst van Vi.be/Poppunt. De enthousiaste vijfkoppige band doet zijn ding, zonder compromis.

Het Brusselse Bombataz is niet voor één gat te vangen. Naar eigen goeddunken plukken deze vier muzikale alleskunners elementen uit elk mogelijk genre, gaande van een streepje jazz en een likje dansbare funk tot een snuifje synthhop, om uiteindelijk een onvergelijkbare cocktail te bekomen die te allen tijde even dansbaar is. Op hun eerste EP ‘¡Kapao!’, uit onder Fake Records, voert Bombataz een vrijwel onmogelijke spagaat uit met een jaloersmakend gemak. Nu eens klinken ze spectaculair virtuoos, dan weer grappig en speels. Soms ijzig melancholisch om even later naadloos over te gaan in maffe stemeffecten en bevreemdende samples. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een heerlijk ritje door hun universum. Eerste single ‘Frankenstein’ is alvast een bewijs dat deze opwindende sound wel eens de landsgrenzen zou kunnen overstijgen. Het viertal weet hun ontdekkingstocht ook door te trekken in hun liveshows, waarin het elk podium nonchalant vakkundig met de grond gelijk maakt.

Het Belgische Evil Empire Orchestra stelt een eccentrische cross-over voor van psychedelica, soul jazz en garage funk. De componenten? De ongetemde ruwe soul vocals en mysterieus vuur van zangeres Kimberly Dhondt en verpulverende kracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band.

Ruby Grace is een 20-jarige zangeres uit Hasselt. Haar prachtige hese stem zweeft tussen pop en soul, net als haar grote inspiratiebron Amy Winehouse, maar Ruby Grace combineert haar stemgeluid met elektropop. Ze stond al vaak op het podium met haar covergroep, maar vanaf nu doet ze het solo. Met haar originele sound en haar zelfgeschreven nummers zet ze een intrigerende sfeer neer, die mensen vaak ontroert.

“Pittige stoner-rock uit de Kempen. Dit viertal graaft muzikaal in hetzelfde hete woestijnzand waar ook groepen als Queens Of The Stone Age en Red Fang hun handen graag aan vuil maken. Dankzij een ferme scheut grunge-rock en bluesinvloeden houden ze hun sound lekker zompig. Ze gieten daarbij vette riffs, distortion en een dikke laag fuzz over aanstekelijke ritmes.” - Kapriolen

So Long, So Long is een post-punk/indierock band geboren in Hasselt. De liedjes die ze schrijven en spelen zijn een combinatie van catchy songteksten ondersteund door memorabele gitaar riffs, 80’s synths, vette bass en drumbeats die je voeten laten bewegen zoals ze nog nooit bewogen hebben.


dj-booth

Konna’s muzikale reis startte in Januarie 2014 met als missie om muziek met een emotionele waarde naar de dansvloer te brengen. Hij heeft een unieke visie op hoe muziek moet klinken. Konna vertaalt zijn selectie van nummers gemakkelijk in een samenhangende entiteit, waarin elke plaat een deeltje is van de grote muziekpuzzel.

Na zijn debuut EP ‘Same Same’ (featuring Italian singer Marta Del Grandi), werd Sue avenue bekender en trok hij de aandacht van enkele belangrijke house labels. In de loop van 2017, resulteerde dit in verschillende nummers die het goed deden in de hitlijsten bij Nervous Records (NYC), Lany Recordings (BE), Sex Panda White (UKR), Lemonade Records (BE) en King Street Sounds (NYC). Als kers op de taart kreeg het project steun voor zijn uitvoeringen van de wereldbekende DJ Mag, Mixmag en arstiesten zoals Laurent Garnier, Pete Tong (BBC Radio 1), Lefto en Sunglightsquare.

Twisted Melon, aka Dennis Janssens, mixt 60 jaren van populaire muziek door elkaar. Verwacht een spectaculair aanbod van hits om op te dansen en shaken: Swingende 60s, glamoureuze 70s, 80s kitsch, vunzige hiphop en het occasionele tragere nummer: Twisted Melon weet hoe hij het feest in vuur en vlam moet steken. Hou jezelf maar vast aan de takken van de (2) bomen!

Op het kruispunt van house, disco, afro en funk, daar regelt Pim Gombeer, alias Bearsøme, het dansverkeer. Zijn passie voor de groove leverde hem vorig jaar nog een derde plaats op in DJ-Mania, de booth van Pukkelpop openen volgde kort daarna.

Verwacht je aan een mix van Funk, Soul, Hip-Hop, House en Disco, en laat je trakteren op lang vergeten klassiekers en obscure pareltjes. Let’s Boogie!

Roots Dynamite kan je elke week op donderagavond op Geelfm horen. Hoewel de omgeving verandert, zal de set niet minder tropisch zijn! Roots Dynamite zijn DJ Big Tone & Groovie Ghoullie, muzikaal zijn deze twee heren in elkaar geweven. Het resultaat is een eclectische ontploffing die keer op keer doet verbazen.