So Long, So Long is een post-punk/indierock band geboren in Hasselt. De liedjes die ze schrijven en spelen zijn een combinatie van catchy songteksten ondersteund door memorabele gitaar riffs, 80’s synths, vette bass en drumbeats die je voeten laten bewegen zoals ze nog nooit bewogen hebben.

“Het is alsof Ben Howard en The XX een kindje verwekt hebben.”

Het startte als een solo project van singer-songrwiter Luca van Cruchten, het was destijds zeer folky. Het was een succesvol project en er moesten bandleden gevonden worden, Roeland Aerts startte als cellist in December 2015, toen hij een grote show had in Studio C-Mine als support voor Marble Sounds. Maanden gingen voorbij, nummers werden geschreven en Romy Aben (gitaar) en Dieter Vergauwen (drums) kregen hun rol in de band, vanaf dat moment zette So Long, So Long hun voeten in de oceaan van het schrijven van songs. Tijdens de zomer van 2016 speelde de band shows op Alternative Fest, Genk On Stage, kunstcentra in Maaseik en Tongeren (beide in België) en nog veel meer zalen.

Op 11 september 2016 loste de band hun debuutsingle ‘Silhouette’. Niet lang na deze single vervoegde pianist/gitarist Lukas Geijsen hen. Hun debuut EP (‘Did You Come Far?) ligt nu in de rekken.

Check hun Facebook pagina voor dagelijks nieuws, optredens, muziek en meer…