Ruby Grace is een 20-jarige zangeres uit Hasselt. Haar prachtige hese stem zweeft tussen pop en soul, net als haar grote inspiratiebron Amy Winehouse, maar Ruby Grace combineert haar stemgeluid met elektropop. Ze stond al vaak op het podium met haar covergroep, maar vanaf nu doet ze het solo. Met haar originele sound en haar zelfgeschreven nummers zet ze een intrigerende sfeer neer, die mensen vaak ontroert.

Toen ze na een optreden Pieter-Jan Theunis tegenkwam op een lokaal festival, sloeg de muzikale vonk over en doken ze samen de studio in. Zij met haar betoverende stem, hij met zijn catchy elektrobeats. Samen met Willem-Alexander Langlet (oa. ook drummer bij Emma Bale) vormen ze nu de band van Ruby Grace. Een eerste single LIPGLOSS was het resultaat. Het nummer is een fascinerende mix van melodieuze vlinders, elektronische bloemen en échte (!) honing. Een mysterieuze, idyllische en zwevende setting die je niet meer snel loslaat. Voor jongens die van kussen houden en meisjes die van lipgloss houden – of net andersom …

Afgelopen vrijdag volgde de tweede single ‘Baby Spice’. Baby Spice gaat over het evolueren van een koude en verwaande persoonlijkheid naar een zacht, liefhebbend iemand. Deze persoonlijkheidstrekken aan Posh Spice en Baby Spice van de Spice Girls koppelen, deed Ruby Grace nadenken over wie ze was, maar nog meer over hoezeer ze gegroeid is.

“Ik dacht altijd dat ik dingen moest kruiden om ze minder saai te maken, ik bedoel daarmee: ik maakte het leven moeilijker dan nodig was. Het schrijven van dit lied hielp me beseffen dat dingen niet moeilijk of ingewikkeld hoeven te zijn om waardig te zijn … Dat het liefhebben van deze ene persoon eigenlijk eenvoudig is en tegelijkertijd het meest interessante ‘ding’ is. Daarom moest het lied eenvoud en vooral liefde uitstralen“, aldus Ruby Grace.