Wie er afgelopen zaterdag bij was op NYX op Vinyl zal het waarschijnlijk al gemerkt hebben. De line-up voor NYX Festival 2019 is compleet! Onderandere Tsar B, Isbells, Rhea en Konna zullen het beste van zichzelf geven op zaterdag 6 juli. Dit jaar breiden we onze DJ-booth uit waar er vanaf 20u non-stop gedanst kan worden.

Openen doen ze op het hoofdpodium met So Long, So long. Een limburgs vijftal dat pas uit de startblokken is geschoten. Vervolgens zal Homegirl, voormalig Ellen Steegen, het publiek bezweren met psychedelische gitaren en overwelmende synths. Terwijl deze twee artiesten het podium klaarmaken zullen Roots Dynamite het volk bezig houden met een tropisch warme DJ-set. Deze Geelse radiomakers zijn geen oude bekende meer als we zeggen dat DJ Big Tone en Groovie Ghoulie wekelijks achter de knoppen staan.

Later op de namiddag is het de beurt aan Ruby Grace. Een twintig jarige zangeres uit Hasselt wiens stem ons aan Amy Winehouse doet denken. Een muzikaal voorsmaakje voor wat er later op de avond plaats zal vinden, maar zeer eigen en vol van klank. Hierna is het de beurt aan Isbells, jawel, Isbells. Zij zullen de avond inzingen met hun nieuwe album Sosei. Isbells brak ooit alle charts met het nummer Reunite, sindsdien zijn deze Leuvense helden een vaste waarde in ons vaderlands muzieklandschap. De sets tijdens de change-overs worden voorzien door Joyful Noise, vorig jaar sloot hij NYX Festival nog af, maar dit jaar waagt hij zich aan het daglicht.

Bij het vallen van de avond zal het kempense Evil Empire Orchestra het podium een uur voor zich nemen. Duistere soul met een funky kantje en een opvallende frontvrouw met een dijk van een stem. Grooven is hier wel op zijn plaats. Wie zijn benen niet meer stil krijgt, kan regelrecht de booth binnenvallen, Sue Avenue, Gent based producer, start hier op klokslag 20u. Met een anderhalf durende set zal hij het tropisch klimaat trotseren met eigen producties en jazzy housevibes. De mainstage warmt zich ondertussen op voor de helden van Rhea. Deze jonge rockband heeft al enkele kleppers uitgebracht en brengen in maart hun debuutalbum uit, knallen verzekerd.

Als het tij keert aan de booth is het tijd voor onze favoriete beer uit de limburg, Bearsome. Deze twintiger heeft ons al meerdere keren omvergeblazen met zijn funky disco-sets. Nadat onze favoriete beer onze booth bijna afgebroken heeft, laten we Konna de genadeslag geven. House, disco & afro zullen in deze 2 uur durende set centraal staan. Bekend van StuBru en zowat elk festival in België zal hier ongetwijfeld magie ontstaan.

Headlinertijd. Bijna om middernacht zal violiste en meermaals bewezen artieste Tsar B het volk bezweren. Ze begon als violiste en eindigde als koningin van de Belgische dreampop. Tsar B zal middernacht doorspelen, dus het kan hier wel eens escaleren. Dit jaar sluit niemand minder dan Twisted Melon onze booth en bij uitstek ook NYX Festival 19 af. De stichter van de befaamde ‘Kempen’ truien weet perfect hoe hij de menigte in beweging houdt.

Een eclectische programmatie met een oog voor jong en oud. We brengen enkel muziek aan de man waar we zelf met beide voeten achter staan. Early Bird tickets zijn nog beschikbaar tot 1 maart, bestellen kan binnenkort!

16 Feb 2019